دوره 7، شماره 4 - ( 8-1401 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 423-420 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khani S, Lesani A, Gerami H. Sumac (Rhus Coriaria) and Dyslipidemia. JNFS 2022; 7 (4) :420-423
URL: http://jnfs.ssu.ac.ir/article-1-662-fa.html
Sumac (Rhus Coriaria) and Dyslipidemia. Journal of Nutrition and Food Security. 1401; 7 (4) :420-423

URL: http://jnfs.ssu.ac.ir/article-1-662-fa.html


چکیده:   (1046 مشاهده)
Dyslipidemia is a crucial risk factor for atherosclerosis , and an abnormal metabolic condition characterized by disorders in lipid profile . Dyslipidemia is a critical yet controllable risk factor in coronary vascular disease (CVD) which cause deaths . Antioxidant activity of sumac fruits against lipid peroxidation and free radicals was reported previously .
     

دریافت: 1401/4/5 | انتشار: 1401/8/28 | انتشار الکترونیک: 1401/8/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Nutrition and Food Security

Designed & Developed by : Yektaweb